Workshop Kersttafel dekken

Workshop Kersttafel dekken

Zaterdag 1 december jl. was er een door Stichting Chaja georganiseerde workshop Kersttafel dekken. Tijdens de workshop kregen we adviezen en instructies hoe een sfeervolle Kersttafel te creëren.

Onder leiding van Astrid de Bruijn, die een jarenlange ervaring heeft als manager in verschillende restaurants,  zijn ons de kneepjes van het vak bijgebracht.

Na een gastvrije ontvangst bij Proeflokaal Bregje in Oss, werden we aan het werk gezet. Als eerste stond het servetten vouwen op het programma. Meerdere mogelijkheden van servetten vouwen eventueel met versieringen werden ons voorgedaan waarbij we ook zelf aan de slag gingen met het vouwwerk. Het leverde verschillende fraai gevormde servetten op wat de Kersttafel een extra mooi tintje kan geven.

Daarna werden de tafels gedekt: “De Kersttafel”. In kleine groepjes werden er 3 totaal verschillende tafels gedekt, met het beschikbare serviesgoed, bestek en tafelversieringen. Heel leuk om te zien hoe enthousiast en creatief daar invulling aan werd gegeven. Het leverde grappige ideeën en meningsverschillen op, maar uiteindelijk konden de tafels beoordeeld worden, zowel door de andere deelnemers als door Astrid. Er werd  wat geschoven, verlegd en gewisseld, de etiquette benoemd (gedeeltelijk gevolgd) en uiteindelijke stonden daar 3 bijzonder fraaie Kersttafels: Laat de gasten maar komen!!

De ochtend werd afgesloten met een gezellig samenzijn en een heerlijke lunch waarna iedereen, met de gevouwen servetten als voorbeeld en  een tevreden gevoel, naar huis ging.

thumbnail_IMG_0669 thumbnail_IMG_0671 thumbnail_IMG_0673