Schrijf Workshop “De Helende Kracht van Schrijven”

Schrijven voor je Leven Workshop

“de helende kracht van schrijven”

ZATERDAG 11 MAART 2017 – WOERDEN

In tijden van stress en intense emoties kan het schrijven over deze gevoelens en gebeurtenissen in een dagboek voor nieuwe ruimte zorgen, mits het aan een aantal voorwaarden voldoet. Te vaak krijgen mensen met kanker het goedbedoelde advies om het “allemaal maar eens op te schrijven” wat hen is overkomen. Maar waar begin je dan? En hoe kan je schrijvend omgaan met die gevoelens die dit proces bij je wakker maakt? En wat doe je met de weerstand die je voelt groeien om eraan te beginnen?

Tijdens deze workshop worden concrete en speelse schrijftechnieken aangeboden, die helpen om op een veilige manier de aandacht van het hoofd naar het hart te brengen en daar te ontdekken wat er gehoord en verwoord wil worden. Het schrijven wordt gebruikt als een creatief middel waarbij het om het proces gaat en niet om het schrijven van een “mooie” of “volledige” tekst. Zo biedt het schrijven ondersteuning in het maken van keuzes en het vormgeven van persoonlijke verwerking en heroriëntatie.

Deze schrijfdag wordt georganiseerd door Stichting Kanker in Beeld en geleid door Christine de Vries van Shodo. De dag is voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker, familieleden en/of naasten en zelf wil ontdekken of deze helende manier van schrijven aansluit bij persoonlijke behoeften en verlangens. Schrijfervaring is niet nodig. Gaandeweg leer je hoe je in kleine stappen korte tekstfragmenten opbouwt.

Eén ding is zeker: “Je zult je verwonderen over wat er uit je pen vloeit.”

Meenemen: Pen en papier
Datum: Zaterdag 11 maart 2017
Tijd: 10:30 – 16:00 uur (inloop vanaf 10:00 uur)
Kosten: 25 euro (incl. lunch)
Inschrijven: Via het secretariaat van Kanker in Beeld via info@kankerinbeeld.nl
Locatie: Inloophuis “Leven met kanker”
Wilhelminaweg 12
3441 XC Woerden
Begeleiding: Christine de Vries www.shodo.nl
Trainer en auteur van o.a. ‘Dagboek als spiegel’ en ‘Innerlijk Pelgrimeren’
Eind 2012 kreeg zij de diagnose borstkanker

Als je hier belangstelling voor hebt, dan kun je (eventueel met een partner/vriend(in) of familielid) op kosten van Stichting Chaja hieraan deelnemen. (vergoeding p.p.: 25 euro incl. lunch) Vervoerskosten zijn voor eigen rekening.
Wil je graag deelnemen? Laat ons het weten. Doorsturen van dit bericht naar anderen die mogelijk hier belangstelling voor hebben… graag!