Chaja’s Ontmoetingstafel

Op vrijdag 23 april is in stilte de Chaja’s ontmoetingstafel in gebruik genomen. Zodra het mogelijk is volgens de richtlijnen van het RIVM om met meer mensen bij elkaar te mogen komen, gaan we een feestelijke onthulling organiseren. Midden in de rust en de natuur op ‘Landerij van Tosse’ heeft Stichting Chja deze ontmoetingsplek gerealiseerd voor mensen die in hun eigen leven of dat van hun naasten met kanker geconfronteerd zijn.

Een inspirerende plek om te praten over het ‘LEVEN’!
De ontmoetingstafel zal worden gebruikt bij activiteiten van Chaja, maar ook bezoekers van ‘Landerij van Tosse’ kunnen gebruik maken van de tafel voor zover er geen Chaja activiteit is gepland.

Livestream 5 maart Chaja Koor

We hebben vele positieve reacties gehad op de vorige livestream, vandaar dat we het vrijdag 5 maart weer op deze manier gaan doen.

Klik op onderstaande link en je komt “binnen” in de Groene Engel, waar dirigent Annet en muzikaal begeleider Job je weer welkom heten.

Vanaf 10.30 uur kun je een uur lang meezingen, mee bewegen, vanuit je eigen huiskamer!

Bij deze de link voor vrijdag 5 maart:

 

Je kunt later met dezelfde link de Livestream nogmaals bekijken!!

Livestream 19 februari Chaja Koor

We hebben vele positieve reacties gehad op de vorige livestream, vandaar dat we het vrijdag 19 febr. weer op deze manier gaan doen.

Klik op onderstaande link en je komt “binnen” in de Groene Engel, waar dirigent Annet en muzikaal begeleider Job je weer welkom heten.

Vanaf 10.30 uur kun je een uur lang meezingen, mee bewegen, vanuit je eigen huiskamer!

Bij deze de link voor vrijdag 19 februari:
https://youtu.be/LIv4n5tecYE

 

Je kunt later op dezelfde link de Livestream nogmaals bekijken!!

Livestream 5 Februari

Terugblik op Livestream van 5 februari 2021.

 

Afgelopen vrijdag 5 febr. 2021 hebben we met een Livestream gewerkt vanuit de Groene Engel in Oss. Voor ons ook spannend hoe dit zou verlopen.

We hebben vele positieve reacties ontvangen en men hoopt dat we het vaker gaan organiseren!

Wil je deze Livestream nog een keer terug zien, dat kan.  Je hoeft alleen maar op onderstaande link te klikken en je bent virtueel weer terug in de Groene Engel.

 

Geniet ervan!!
Link Livestream: 

Wereldkankerdag 4 februari

Wereldkankerdag


Elk jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker.
Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning. 

Stichting Kanker in Beeld lanceert op deze Wereldkankerdag een speciale video en promotieclip om aandacht te geven aan een van haar initiatieven voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Inmiddels zijn er 33 koren in Nederland.
Het promotieclipje is gemaakt met medewerking van 16 Chaja koorleden Zingen voor je Leven Oss.

De Zingen voor je Leven koren zijn specifiek bedoeld voor mensen die met kanker te maken hebben, dat kunnen ook naasten zijn. Omdat de koorleden allemaal met de ziekte te maken hebben, hoeft het daar juist even niet over te gaan. Mensen komen vooral om te zingen, te lachen en op te laden. Het gaat niet om je zangkwaliteiten; iedereen kan zingen en het plezier staat voorop.

 

ZINGEN VOOR JE LEVEN EVEN BIJ JOU THUIS

Laat je inspireren door onze dirigenten en koorleden met een speciale opname van Zingen voor je Leven. Ondanks dat het corona-virus Nederland in bedwang houdt, is het juist nu van belang om stil te staan bij kanker.

Klaas​ Kloppenburg, een van onze dirigenten van onze koren, heeft het arrangement voor de video op het lied ‘A Change is gonna come’ gemaakt. De portretten zijn van koorleden van Zingen voor je Leven Oss en zijn verwerkt in zowel de video als de promotieclip.
> Klik hier voor de video (3.39)
> Klik hier voor de promotieclip (0.30)

Als ik zing, voel ik dat ik leef

 

 

Wereldkankerdag 4 februari

Aandacht voor de impact van kanker. Juist nu.

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Dan staan we extra stil bij de grote impact die kanker op mensenlevens heeft. Kanker heeft niet alleen impact op het lichaam, maar ook emotioneel, sociaal en mentaal is de impact groot.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning.

 

Livestream Chaja Koor ‘Zingen voor je Leven’ Oss

Livestream Chaja Koor ‘Zingen voor je Leven’ Oss.

Op vrijdagochtend 5 februari gaan dirigent Annet en muzikaal begeleider Job van het Chaja Koor ‘Zingen voor je Leven’ Oss een livestream verzorgen vanuit Cultuurpodium de Groene Engel in Oss. Vanaf 10.30 uur kun je een uur lang meezingen, mee bewegen vanuit je eigen huiskamer, dus doe vooral mee! Zangervaring is niet nodig! Zingen helpt je loslaten en je hoofd leegmaken.

 

Aanmelden:
Wil je meezingen vanuit je huiskamer? Stuur dan een email naar Stichting Chaja:  
stichtingchja@live.nl
De koor coördinator neemt contact met je op en stuurt de link waarmee je kunt inloggen.

Link Livestream:

Kerstmis

We kijken terug op een bizar jaar, waarin heel veel ineens niet meer kon!
Voor velen een heftig, eenzaam en zorgelijk jaar, maar ook een jaar van verbinding waar velen zich voor hebben ingezet.
Wij kijken met goede moed vooruit en hopen dat 2021 ons allen weer vertrouwen en vrijheid zal bieden.
Dit jaar zal Kerstmis voor velen anders zijn, maar bij deze toch onze Kerstgroet:
Allen fijne, liefdevolle Kerstdagen en een mooi, gezond 2021!!!

 

Geniet en dans.

 Schitter en straal.

 Kies er niet eentje,

 maar doe het allemaal!!”

Chaja’s Koffieochtend

Vanaf 14 oktober zijn de horeca gelegenheden gesloten i.v.m. het oplopend aantal covid-19 besmettingen.
Zoals de situatie nu is kunnen we niet aangeven wanneer we weer kunnen starten met de koffieochtend. We houden de ontwikkelingen wat corona betreft in de gaten, volgen de adviezen op en wachten de mogelijkheden af.
Dat betekent voor nu, voorlopig geen koffieochtenden! Dit is erg jammer, we zullen het allemaal missen, maar voor nu even niet anders….
Wij wensen iedereen een goede stabiele gezondheid, sterkte met alle beperkingen en hopen elkaar weer snel in goede gezondheid te kunnen ontmoeten.