5 jarig bestaan Koffieochtend Chaja. ‘Koffie met een beetje meer’

Vandaag 20 februari bestaat Chaja Koffieochtend 5 jaar!!

Iedere 2 weken( in de even week) is er op dinsdag morgen van 10.00 uur tot 12.00 uur vrije inloop in het Theater café van de Groene Engel. Onder het genot van een kopje koffie (er zijn geen kosten aan verbonden) kun je informeel praten met een lotgenoot of een vrijwilliger. Ervaringen uitwisselen, naar elkaar luisteren of je verhaal kwijt kunnen. Niks moet, alles mag. Je bent, samen met naasten, van harte welkom.
Een gezellig samenzijn om lotgenoten te ontmoeten.
Interesse: loop eens vrijblijvend binnen.

Wereldkankerdag 4 februari

Wereldkankerdag!
Vandaag is het Wereldkankerdag, aan wie denk jij? Iedereen krijgt in zijn leven te maken met de ziekte kanker, als patiënt of als naaste. Eén op de drie mensen krijgt zelf kanker. Een dag om even stil te staan bij de impact van kanker. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor jou en je dagelijks leven. …
Stichting Chaja is er niet alleen vandaag maar (bijna)alle dagen van het jaar voor hen die met kanker zijn geconfronteerd. Met vaste activiteiten en met eenmalige activiteiten in de gemeente Oss.

‘Dansen voor je Leven’ bewegen op muziek, start 6 oktober 2022!!

‘DANSEN VOOR JE LEVEN’ IN OSS

Na zingen, improvisatietheater en open atelier, is het tijd om ‘beweging op muziek’ in het aanbod van Stichting Chaja te brengen. Tijdens een ‘Dansen voor je Leven’ workshop kunnen deelnemers ervaren wat hun lichaam nog allemaal (wel) kan en daar kracht uit putten. Of dat nu iemand is die zelf kanker heeft (gehad) of anderszins met kanker is geconfronteerd als partner, vriendin of nabestaande. Iedereen gaat min of meer op ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van zijn of haar lichaam.

Het is de bedoeling om het lichaam in beweging te brengen. Kleine en grote bewegingen, zelfs op een stoel kan iemand uitdrukking geven aan wat hem of haar beweegt. Samen dansen, op muziek of in stilte, ontspant en brengt (weer) vertrouwen in het eigen lichaam. Dans als taal van het lichaam, als uitdrukking hoe iemand zich voelt. In feite beheerst en begrijpt iedereen die taal.

Voor de workshop is daarom ook geen danservaring nodig.

De pilotserie bestaat uit 4 bijeenkomsten. De workshop staat onder leiding van een ervaren dansdocent die zich bewust is van de beperkingen en mogelijkheden van de deelnemers. Elke bijeenkomst duurt 1 uur.

Enthousiaster kunnen we het niet brengen. Dansen voor je Leven doet een mens goed!
Check nu de videoboodschap van Professor dr. Erik Scherder!

https://youtu.be/mvzb3hABEw8

Praktische informatie:

Dansprofessional: Hanneke van der Stappen

Pilot serie: donderdag 6 en 20 oktober en op 3 en 17 november 2022

Tijd: 10.30 tot 11.30 uur.

Locatie: Cultureel Centrum De Pas,  Dansstudio van der Stappen, De Misse 4, 5384 BZ, Heesch

Kosten deelname: €35,- voor 4 keerAanmelden: graag per email naar stichtingchaja@live.nl

 

Ter info:

Succesvolle eerste workshop Dansen voor je (kwaliteit van) Leven 

In het jubileumjaar van Stichting Kanker in Beeld (25 jaar) werd de eerste workshop Dansen voor je Leven afgelopen voorjaar in Theater de Lievekamp in Oss georganiseerd. Het was een dynamische ochtend met beweging op prachtige muziek. De workshop vond plaats vanaf een stoel, vanwege de corona maatregelen, maar dat vormde totaal geen belemmering!  

Met een big smile gingen de deelnemers naar huis toe. De deelnemers hebben ervaren wat het lichaam nog allemaal (wel) kan en ze gingen min of meer op ontdekkingsreis naar hoe eindeloos de mogelijkheden van het lichaam zijn in welke fase van de ziekte of levensperiode men ook zit.  

Enkele opmerkingen van deelnemers: 

‘Ik heb het als reuze ontspannend ervaren’ 

 ‘Ik voelde mij lichter na afloop’ 

‘Wat een ontspanning, verrassend, een fijne energie’ 

‘Door de bewegingen werd ik een met de muziek’ 

Als ik dans, voel ik me vrij van zorgen 

Chaja’s Koffieochtend maand augustus

Chaja’s koffieochtend kan toch doorgaan in de maand augustus!!
We kunnen tijdelijk gebruik maken van een andere locatie. Dus op 9 en 23 augustus ben je van harte welkom in het restaurant van  De Wellen tussen 10.00 en 12.00 uur. Driek van Erpstraat 2 Oss.
We hopen jullie de komende 2 koffieochtenden daar te mogen verwelkomen.
Vanaf 6 september is de koffieochtend weer in De Groene Engel.

 

Workshop Stichting Chaja, op Landerij van Tosse 9 juli

MET OPEN OGEN (zie je meer)

Chaja workshop(s)

Stichting Chaja is verbonden aan de landelijke Stichting Kanker in Beeld. Kanker in Beeld bestaat dit jaar 25 jaar. In dat kader organiseert Stichting Chaja 2 grote workshops.

Na de 1e succesvolle creatieve ochtend volgt hierbij de uitnodiging voor de volgende workshop.

Ben jij of je naaste geconfronteerd met kanker? Dan zijn deze workshop(s) echt iets voor jou.

In deze (tweede) workshop laten we ons met volle aandacht, in het hier en nu, verrassen door wat de natuur ons biedt. We gaan genieten van momenten van verwondering en ontzag door te werken met natuurlijk materiaal. (bij de Chaja Ontmoetingstafel op Landerij van Tosse.)

Laat jezelf, eventueel samen met je naaste, verrassen met wat je OGEN allemaal ZIEN, en je zintuigen beleven.

Dag: Zaterdagochtend 09 juli (bij slecht weer wordt het 16 juli dezelfde tijd)

Tijd: van 9.30 uur tot 12.30 uur

Waar: Bij Chaja Ontmoetingstafel; Landerij van Tosse

Adres met route volgt in de week van 9 juli

Begeleiding: Marieke, Marina en Pieter Aanmelden: stuur een e-mail bericht naar stichtingchaja@live.nl en vermeldt daarbij ook je naam en telefoonnummer.