Chaja Koor “Zingen voor je Leven”

Datum/Tijd
Date(s) - 13/12/2019
09:30 - 12:00

Locatie
De Groene Engel

Categorieën


Chaja Koor  “Zingen voor je Leven”

Even niet denken aan ziek zijn bij het Chaja Koor…een “Zingen voor je Leven” koor…

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen werkt bevrijdend, geeft energie!

Zangervaring is niet nodig.  

Op 30 januari 2009 is het Chaja Koor van start gegaan. Inmiddels hebben we meer dan 40 koorleden en komen we met heel veel plezier twee maal per maand bij elkaar in de theaterzaal van De Groene Engel.  

De ochtend wordt begeleid door Annet Vervoort en Job Gerards. Op allerlei manieren laten ze de koorleden kennis maken met de mogelijkheden van hun stem. Aandacht voor de stem en wat je daar allemaal mee kunt doen. Improviseren, samen klanken maken, je eigen stem vinden en laten horen. Dit alles in een veilige sfeer, waar niets moet en veel mag. De manier van werken kenmerkt zich door eenvoud en lichtheid.

 Voor Annet en Job staan plezier, saamhorigheid en de intentie om muziek bij je naar binnen te laten komen centraal We gaan ophouden met ‘ons best doen’, we ontdekken dat we al muziek zijn. Onze eigen muziek, uniek, zoals er nergens anders op de wereld geklonken wordt. Stembevrijding is echt zielsbevrijding” aldus Annet.  

Het repertoire is zeer divers. 

Het Chaja Koor is verbonden aan het landelijke korennetwerk Zingen voor je Leven van Stichting Kanker in Beeld. Inmiddels zijn er meer dan 30 koren in het hele land aangesloten bij Stichting Kanker in Beeld. Elk jaar is er regionale korennetwerkdag
Met enige trots kunnen we zeggen dat:
In 2012 heeft het Chaja Koor samen met alle koren meegedaan aan de Oncofonie in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.
In 2016 hebben we samen met alle koren meegedaan aan Oncofonie 2016(2) nu in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.
In 2019 heeft het Chaja Koor meegewerkt aan een boeiend muziekcollege Science Meets Music in samenwerking met Erick Scherderhoogleraar neuropsychologie eveneens in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Klik hier voor kleine impressie.

Data:  kijk in onze agenda
Begeleiding: Annet Vervoort en Job Gerards
Locatie: In de theaterzaal van De Groene Engel, Kruisstraat te Oss
Tijd: Twee maal per maand op vrijdagmorgen van 9.30-12.00 uur
Contributie: € 55,- per half jaar, inclusief koffie/thee
Aanmelden: email stichtingchaja@live.nl  of kom naar de Groene Engel. Je bent altijd van harte welkom een keer vrijblijvend mee te komen doen. Wel fijn als je dit van te voren even meldt via telnr. 06- 39507185.