Home / / Bewegen op muziek; Dansen Voor Je Leven

Bewegen op muziek; Dansen Voor Je Leven

‘BEWEGEN OP MUZIEK’

Stichting Chaja start dit najaar weer met een reeks bijeenkomsten ‘Dansen voor je leven – Bewegen op muziek’. We hebben hiervoor een schitterende locatie gevonden: Danscentrum Zwijsen.

Heb je zelf met kanker te maken (gehad) of is iemand die dichtbij je staat hiermee geconfronteerd? Door deelname aan deze dansbijeenkomsten ga je op ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van je lichaam, wat kan nog wél. Maar ook put je er kracht en energie uit. En daarnaast is het fijn om even uit de waan van de dag te gaan en je gedachten te verzetten. En hoe leuk: je hebt geen danservaring nodig. Iedereen kan mee doen!

Hoe werkt het?

De focus ligt op het in beweging brengen van het lichaam. Het is weliswaar onder leiding van een dansprofessional maar voel de vrijheid om de bewegingen zo uit te voeren dat het voor jou goed voelt. Kun je bijvoorbeeld niet lang staan dan is er de mogelijkheid om zittend op een stoel mee te doen. Ieder voor zich en toch sámen dansen, op mooie muziek of in stilte. Het geeft je ontspanning en brengt (weer) vertrouwen in je eigen lichaam. Dans als taal van het lichaam, als uitdrukking hoe iemand zich voelt. Een taal die in feite iedereen beheerst en begrijpt.

De reeks van dit najaar bestaat uit 5 bijeenkomsten. Doe de eerste keer gratis en vrijblijvend mee en beslis daarna of je ook aan de andere vier bijeenkomsten gaat deelnemen. Bij voldoende deelname zullen wij de bijeenkomsten volgend jaar continueren.

Praktische informatie:|
Data: zaterdag 16 september, 30 september, 4 november, 18 november en 2 december 2023

Tijd: 10.00 – 11.00 uur, na afloop is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van en kopje koffie/thee (tegen betaling)

Locatie: Danscentrum Zwijsen, Euterpelaan 3e, 5344 CA OSS

Dansprofessional: Tara Nieuwenhuizen / Lobke van der Sanden

Kosten: Tijdens de bijeenkomst op 16 september mag je komen ‘proeven’. Als het je bevalt meld je dan aan voor de volgende vier bijeenkomsten. Je betaalt hiervoor dan € 32. Inschrijven en meer info: Stuur een e-mail naar info@stichtingchaja.nl en bij voldoende deelname ontvang je van ons een bevestiging met verdere informatie.

We kijken er naar uit je te ontmoeten op de dansvloer.
Zie hier een filmpje van de try out in 2022

 

Quote Professor dr. Erik Scherder, voorzitter Comité van Aanbeveling Stichting Kanker in Beeld waaraan Stichting Chaja verbonden is:
 “Dansen is een combinatie van bewegen, muziek, sociale interactie en uitdaging en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten en naasten”!

Wat zeiden deelnemers van een eerdere reeks dansbijeenkomsten:
“Als ik dans, voel ik me vrij van zorgen”
“Ik heb het als reuze ontspannend ervaren en voelde mij lichter na afloop”

Datum

02 dec 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 11:00

Locatie

Danscentrum Zwijsen
Euterpelaan 3e 5344CA Oss
Categorie