Workshop Verbeeldingstoolkit door Jan Taal ism Stichting Chaja.

Op woensdagavond 29 november vindt er bij Hospice “de Oase” een workshop plaats. Deze heeft als onderwerp het gebruik van eenvoudige oefeningen en creatieve materialen  bij de begeleiding van ernstig zieke mensen.
Ook voor mantelzorgers en vrijwilligers heeft dit veel te bieden.
Jan Taal. GZ-psycholoog en  opleider aan de School voor Imaginatie is bereid gevonden om deze workshop te verzorgen, dit in samenwerking met Stichting Chaja.
Jan Taal heeft de Verbeeldingstoolkit ontwikkeld. Hieronder de link naar een YouTube- filmpje.
Er zullen Verbeeldingstoolkits aanwezig zijn.Tijdens de workshop kunnen we er zelf mee aan de slag gaan en is er alle gelegenheid om vragen te stellen.
De workshop is een eerste kennismaking met wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.

Datum en tijd:  29 november 19.30-22.00 uur
Plaats:                De vergaderruimte in het nieuwe gebouw van de Oase
Koornstraat 70  Oss

 

https://www.youtube.com/watch?v=McZGPeeXbE8

voor mensen met kanker en andere chronische ziekte, om hun zelfversterkend vermogen te mobiliseren, voor draagkracht en veerkracht.

 

Introductieworkshop Verbeeldingstoolkit 3.0

De verbeelding is een domein waar onze innerlijke bronnen zich bevinden. Bronnen waaruit we kunnen putten om onszelf te versterken. De Verbeeldingstoolkit is speciaal ontworpen om dit potentieel in de zorg van mensen te benutten.
In de Verbeeldingtoolkit zit een veelvoud aan eenvoudige, laagdrempelige oefeningen en creatieve materialen om de buitengewone kracht van de verbeelding te benutten voor het versterken van de draagkracht en de veerkracht van een ieder die betrokken is bij kanker, chronische ziekte of crisis.
De toolkit bevat onder meer 10 ingesproken audio verbeeldingsoefeningen, 54 symboolkaarten, hoogwaardig teken-, boetseer- en schrijfmateriaal, een inspirerende DVD over de koren van Zingen voor je Leven en een uitgebreid, informatief cursusboek.
Door met de verbeeldingsoefeningen en mogelijk zelfs creativiteit aan de slag te gaan wordt de kracht van de geest ingeschakeld, waardoor het emotionele evenwicht en welbevinden, juist ook in het laatste stadium van het leven aanzienlijk bevorderd worden.
Tijdens de workshop worden voorbeelden getoond van hoe oefeningen uit de toolkit ingeschakeld kunnen worden en worden de deelnemers zelf met enkele oefeningen aan het werk gezet om het aan den lijve te ervaren.
Leiding: Jan Taal, gz-psycholoog, opleider aan de School voor Imaginatie en ontwikkelaar van de Verbeeldingstoolkit.
Indien u voorafgaande aan de workshop al over het onderwerp wilt lezen, lees dan het artikel Imaginatie en creatieve expressie bij kanker uit het Tijdschrift Positieve Psychologie. nr. 2. 2016.