Stichting Chaja al 10 jaar actief voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten in Oss en omgeving.

Stichting Chaja is al 10 jaar actief voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten in Oss en omgeving.
In het kader van het 10-jarig jubileum is Stichting Chaja vrijdag 2 juni met 48 deelnemers op pad geweest. Met een luxe touringcar een dagje naar Friesland. Met dank aan lokale donaties, konden de deelnemers zonder kosten deze dag meemaken. Het is een dag met “een gouden randje” geworden! De deelnemers waren koorleden van koor Chaja Zingen voor je Leven, spelers van Spelen voor je Leven, deelnemers aan Chaja workshops en Chaja-dagen, of anders.
In Friesland werden wij hartelijk en warm ontvangen door Saskia Beijderwellen, de voormalige stemdocente van koor Chaja. In de mooie ruime tuin, gelegen aan het water, genoot iedereen van de prachtige omgeving. Uiteraard ontbrak het samen zingen niet! Zowel Saskia alsook Mathieu van der Burgh, de voormalige dirigent van het koor waren blij verrast met het overzicht-fotoboek van 7 jaar koor Chaja Zingen voor je Leven. Het fotoboek zal t.z.t. ook in te zien zijn in een Chaja informatiestand of op aanvraag.
Na een overheerlijke lunch gingen we op weg naar Kalenberg, een plaatsje in Natuurgebied de Weerribben, om daarvandaan met de boot naar het stadje Blokzijl te varen. Het was stralend zonnig weer en nadien was het goed toeven op een terras in Blokzijl. Halverwege de terugreis werd er gestopt bij Restaurant Trix in Arnhem, waar we van een heerlijk diner genoten. Gezellig aan ronde tafels zittend met allemaal zichtbaar contente en stralende gezichten. DE AFSLUITER van deze mooie dag was met zijn allen zingend rondom de vleugel, die bespeeld werd door onze huidige dirigent van koor Chaja, Job Gerards. Daarna ging de bus weer Oss-waarts. Deze prachtervaring vraagt om een vervolg…