4 Februari 2018 Wereldkankerdag.

Wereldkankerdag 2018: 4 februari

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én dat van naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Door hun aanbod in de periode rond Wereldkankerdag gezamenlijk te presenteren, willen zij de bewustwording rondom kanker vergroten en stimuleren dat mensen met kanker en hun naasten de weg naar passende zorg en ondersteuning weten te vinden.

Kijk voor een activiteit bij u in de buurt op https://www.wereldkankerdag.nl/

of bekijk bv. onderstaande link:

https://www.han.nl/start/corporate/nieuws/agenda/_items/benefietconcert-wereldkan-1/

2018-wereldkankerdag2018-banner 2018-wereldkankerdag2018-banner-opzijnkop

 

Live uitzending Wereldkankerdag TV

Op https://www.wereldkankerdag.nl/live wordt op zondag 4 februari van 15.00-16.00 uur  een live-programma uitgezonden vanuit de studio in Hilversum. De presentatie is in handen van Dennis Wilt. In het programma wordt o.a. nieuws over Wereldkankerdag en doorbraken in kankeronderzoek gebracht.

Bron: Wereldkankerdag 2018